23. marraskuuta 2012

Nyt on kyllä niin paljon aikaa viime kirjotuksesta että hyi minua!
Mutta ei mulla vaan ole ollut aikaa. Tai siltä tuntuu. Kouluhommia on tehty iltasinkin, ja kun mies on vielä ollut kotosalla niin en ole saanut rauhaa keskittyä bloggaamiseen. Nyt se meni illaksi töihin, kolmen viikon saikkarin jälkeen. Alkuun on pari viikkoa puolta päivää, eli on viisi tuntia nytkin töissä.
Koulussa on posotettu ja tyynyt on valmiit (vetoketjun ompelu kusi) ja niistä prosessikansio, ryhmätyönkin tekaisin pikaiseen ihan viime tingassa ja kankaanpainannassa on painettu hiki päässä ja pakolliset kolme tonttulakkia on valmiit! Jes. Nyt vielä sitten ylimääräistä painamista, vaikka mulla on jo kaitaliina painettuna ja vielä pääsiäissävyilläkin kokeilin painaa, vaikka kuvio tosiaan on jouluiseksi suunniteltu.

Huh, niin. Ne tyynyt. Niistä voisi laittaa kuvan. Taitaa muutenkin mennä aika kuvapainotteiseksi, kun en muista mitä missä milloin.

Ne näyttää kaukaa hyviltä :D Sitten joskus kun on aikaa, ompelen ne vetoketjut uudelleen.

Koulussa on myös kehrätty ja kerrattu (yhdistetty kaksi tai useampaa lankaa yhteen)


Kankaanpainannassa tosiaan meillä on ollut tehtävänä suunnitella jatkuva kuosi ja tehdä tonttulakkeja ja jos haluaa, itselle sitten vaikka verhokapan tai mitä keksii. Minä olen painanut kaitaliinan ja tiskirättejä. Niitä pitää vielä painaa lisää.


Tonttulakkikankaani. Tätä piti painaa vähintään metri. Harjoitella sitä jatkuvaa kuvaa.

Harmaasta tulee kaitaliina ja ympärillä on niitä rättejä. Punaista pitää harjoitella vielä, siinä kun näkyy niin selvästi jos ei ole painanut tarpeeksi.

Noita rättejä olen ajatellut myydä koulun avoimien ovien päivänä, ne on joulukuun puolivälissä, sain luvan myydä siellä korviksiani ja laitan sitten oheen noita jouluisia rättejä. Ehkä vielä tonttulakkejakin parikolme, kun kangasta jäi pakollisten jälkeen. Tein joku aika sitten erikseen vielä jouluisia korviksia, vihreää ja punaista. Toivotaan että edes jotain menee kaupaksi.

Törsäiltyäkin on tullut, kaikkea pientä kivaa kotiin. Jouluisia juttuja omaan värimaailmaan sopien ja vähän uutta sisustustakin. Kaikista ei taida edes olla kuvaa :P

Tontut on nyt jotenkin in. Varsinkin nämä lakkiinsa hukkuvat yksilöt :D Näitä on jo muutama meillä. Tämä kaveri on Muovitukusta, samoin kuin huopaiset lasinaluset.

Muovitukussa oli parikin ihanaa pöllökorttia. Valitsin tämän kun tässä on useampi laji edustettuna. Mukana tuli myös kuori.

Sydänkoriste, miksi nämäkin aina tarttuu mukaan. Kaikenlaisia killuttimia.. :D

Uusia koruja on tehtyjen lisäksi myös saatuja, nämä kaksi Desthealta.


Ihania kummatkin ja on olleet jo useamman kerran käytössä! Hauskaa noissa liloissa tähdissä on nuo koukut, jotka on myös lilat. Vielä ei ole niistä väri irronnut, vaikka voisi kuvitella.

Käytiin koulun kanssa viime perjantaina Tampereella Kädentaitomessuilla. Kyllä oli sitten onnistunut matka! Tosi hauska matkaseura ja messut oli niin isot että jäi varmaan yksi halli näkemättä... Valtavasti kaikkea! Ja matkaa ei huonontanut menomatkan käynti Toijalan Kangastukussa (dreamwolrd) eikä paluumatkan poikkeaminen Urjalan Karkkitukussa... :D "Sopiiko kaikille että pidetään tauko Karkkitukussa?" Voitte arvata vastauksen.... :D :D

Messuilla ei tullut otettua kamalasti kuvia, kun keskityttiin vaan kiertelemään ja katselemaan. Muutama julkkis piti kyllä ikuistaa :D

Norjalais-ruotsalaiset Arne ja Carlos olivat pitämässä joulupallon neulomiskurssia.

Anu Harkki oli tietysti paikalla.

Ja Elvarin kojusta oli PAKKO ottaa kuva. Ihanan pinkki ja mitä kaikkia herkkuja!

Ostoksia tuli tehtyä hiukan, budjetti oli 50e, joka oli sopiva, sai jotain, muttei tullut törsätyksi ihan liikaa. Mikä sekin olisi tietysti ollut enemmän kuin mukavaa... :D


Kangastukusta lähti pitkän pohdinnan jälkeen mukaan verhokangasta. Tästä pitäisi ommella meille jouluverhot olkkariin. 5 metriä 21e. Alviton hinta oli 3,50e/m. Tuolla muuten on sitten ostettava väh. 5 metriä.

Messuilta vähän lankaa, mahdollisesti koulussa tehtävää ryijyprojektia varten.

Ja pöllökortti oli pakko ostaa Pisama Designiltä. Olisin kyllä ostanut miellelläni niitä pöllöpussukoita ja laukkujakin...

Tämän korun myyjää en nyt muista, mutta hänellä oli paljon erilaisia pöllökoruja ja todella edullisesti. Tämäkin on aika iso riipus, melkein kämmenen kokoinen ja maksoi vain 3e. Sain häneltä kortin jossa on nettiosoite ja pieni alennus ensimmäiseen tilaukseen :)

Tiistaina kun oli vapaapäivä, tehtiin Desthean kanssa Ikea/Jysk -kierros. Vähän jotain uutta kivaa kotiin. Mulla on huono vaikutus, ainoa shoppailija piti olla minä, mutta kummasti vaan sille seuralaisellekin tavaraa kertyi... :D Kummallakin lopuksi kauheat säkit tavaraa :D

Ikeasta tuli ostettua kylppäritavaraa, säilytystä ja kodintekstiilejä.

Jyskistä ostin itselleni uuden yöpöydän lampun, pitää varmaan hakea miehellekin. Näitä on mustana ja lilana. Samalla reissulla ostin siskon likalle pari lahjaa :)

Mies oli vähän kummissaan kun tulin kotiin Ikean säkin + laatikosto pahvilaatikossa ja Jyskin ison muovikassin kanssa... :D Ja vielä enemmän se oli ihmeissään kun sanoin ettei noihin mennyt kuin kuuskymppiä :D

Mutta kyllä pieni hemmottelu on paikallaan kun olen koulutöitä tehnyt ja vielä ollut kipeänä suurinpiirtein joka toinen päivä, vähintään. Nyt olen ollut pari päivää pois koulusta kun on ääni ollut kadoksissa ja kurkku on kuin raastinraudalla vedetty. Nice. Onneksi eilenkin sain tehtyä kouluhommia kotona.

Tässä vaiheessa voisi alkaa miettiä pientä iltanaposteltavaa ja mustaherukkamehua!

6 kommenttia:

  1. Osaa kuvista oon ihastellu jo toisaalla, mutta nuo ostokset ja messut oli vielä näkemättä. Ihania juttuja, ja mullekin saa laittaa pöllökauppiaan nettiosotetta :D
    Tuollaset lamput sopis kyllä meillekin, on nimittäin vaan yks ihan pieni yöpöydän lamppu ja mies hajotti senkin kun tipautti ties monettako kertaa lattialle sen... Liian pieni ja kevyt. Olikos nuo kalliitakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan osoitteen heti kun muistan ottaa sen käyntikortin pois rahapussista.. :D
      Nuo lamput oli nyt tarjouksella 12 tai 13e kpl. Ei ne varmaan muutenkaan pahan hintasia ole.. Pitää kyllä hommata meillekin toinen.

      Poista
  2. Äntligen! :D Arvasin kyllä, että ahkeroit kouluhommien parissa, kun blogissa on hiljaista. Sitä on taas tehty vaikka mitä hienoa!

    Juuri Pisama Designin ihanaa pöllötyynynpäällistä hiplailen aina yhdessä täkäläisessä liikkeessä. Hinta vaan on yli 40 e...

    Me käytiin viime lauantaina kans Ikeassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahertin ahertin. Nytkin pitäis ihan muuta tehdä kuin vastailla kommentteihin. Eihän mulla oo kohta omaa aikaa lainkaan :D
      Jep, niillä on ihan hyvät hinnat Pisamassa... nyyh.

      Poista
  3. Ihanaa kun ehdit ja jaksoit kirjoittaa kuulumisia, olen niitä jo hiukan malttamattomana odotellut :).

    Tyynyistä saat kyllä olla ylpeä. Samoin tuosta painokuviosta, näyttää tosi hyvältä noissa kaikissa väreissä! Ja sopii moneen juttuun eikä vaan jouluun.

    Mä jätin käsityömessut suosiolla välistä, vaikka halli on niin lähellä että kävelisin sinne vartissa. Ei vaan oo nyt senttiäkään tuhlattavaksi, ja tietäähän sen että jotain on ostettava jos sinne menee... vähintään se pääsylippu (kallis sekin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyynyistä oon ylpeä kaikessa muussa paitsi vetoketjuissa.. Mutta korjaan ne joskus :D
      Siellä oli niin paljon kaikkea, että huh heijaa mitä ois mahtanut mennä rahaa jos vaikka kaikki haluamansa olis ostanut... Pääsylippu on aika kova, vaikka mekin mentiin opiskelijalipuilla. Silti sekin oli noilla messuilla aika iso hinta minusta.

      Poista