2. elokuuta 2013

Jaha, jos sitä koittais pitää jotain tahtia yllä täällä tuon tauon jälkeen.. (sanoo hän ja huomaa koulun alun jälkeen takuulla pitäneensä taas pientä taukoa... :D)

Mistäs sitä sitten alottas..
Viime postauksen jälkeen olin taas sunnuntaina vanhassa kaupungissa ulkokirppiksellä. Myynti oli hiukan parempi kuin ensimmäisellä kerralla, mikä oli ihan kivaa :)

Tuolta tuo aurinko porotteli, vaikka tuulen ansiosta aika vilpoinen päivä olikin. Jaloilla oli lämmin, kun niille paistoi koko ajan aurinko :D

Olin viime viikon torstaina miehen mukana töissä, kun se ajeli tuolla saaristossa päin, Kemiössä jne. Otin kameran mukaan ajatuksena että kyllä siellä on aikaa kuvata, kun edelliskesänä mukana ollessa todellakin oli aikaa, kun lastauksissa ja purkamisissa meni aina joka paikassa aikaa. Nyt olikin eri juttu, ja missään ei oikein kestänyt kauaa. Eipä siinä sitten paljon kuviaakaan otettu. Käytiin Taalintehtaalla syömässä ja ai että mua harmitti sillon kun just jätin kameran autoon, kun olis ollut niiiiiin herkullinen hajonnut tiiliseinä siinä tyrkyllä.. Mies ei antanut mennä hakemaan kameraa, kun meinasi etten sais ruveta siinä turisteilemaan kun oli just ruoka-aika ja porukkaa liikkeellä vaikka kuinka. Jäi sitten hiukka harmittamaan ja mies lupasikin että tullaan joskus vapaalla uudestaan.

Mutta jotain kuvia ehdin napsia:


Tämä oli aika aikaisin aamulla, oli vielä pilvistä. Jossain Mjösundissa.


Tämä oli jostain tehtaasta tms. En muista olenko aiemminkin kuvannut. Tuo on jokin nosturi, mutta minusta se on lehmä tai jokin sellainen :D Katsokaa nyt, sillä on sarvetkin!

Päivällä oli jo kirkkaampi ja aurinkoisempi keli. Tämä kuva on otettu autosta ikkunan takaa kun oltiin poistumassa Kemiöstä.

Koulun alkuun on enää hetki aikaa. Pienoinen jännitys ja paine kasvaa tuolla jossain. Aapuva :D Taas totuttauduttava aamuherätyksiin ja ihmisten aikoihin nukkumaan menemiseen. Noh, ei se kauaa kestä se totuttautuminen, jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin koulupäivien jälkeen on niin väsy, ettei unen tuloa illalla tarvitse odotella.. toisin kuin nyt kesän aikana, tuntuu että sitä on hereillä vielä ainakin kolmen aikaan yöllä...

Löysin Lidlistä tällaisen pahvikansiopaketin. Parilla eurolla sai. Olihan se pakko ottaa :)

Tänään sitten tehtiin miehen kanssa ajoreissu takaisin tuonne saaristoon. Hyvä kun toinen ajaa vapaapäivänäänkin samoihin maisemiin kuin töissä :D

Oli tosi kiva päivä, syötiin jätskejä, syötiin "ulkona" ja shoppailtiin ja minä napsin kuvia :D 



Suunnattiin ekaksi Västanfjärdiin, jossa olin aiemmin bongannut tämän kirkon tornin. Oli pakko päästä katsomaan paikkaa tarkemmin. Oli kyllä todella komea kirkko! Yllättävää kyllä se oli sisältä aika yksinkertainen ja modernihko.
Tämä on Västanfjärdin "uusi" kirkko, valmistunut 1912. Emme edes tienneet että tämä on uusi, vanha on rakennettu 1700-luvun puolivälissä, kertoo Wikipedia. Täältä näet tietoa uudesta kirkosta ja täältä vanhasta. Tuo vanhakin on varmasti näkemisen arvoinen. Säästetään se seuraavaan kertaan.

Tuolta suuntasimme Taalintehtaan seudulle syömään ja kuvaamaan sen minun seinän :D


Oli pakko pysähtyä katsomaan merta kun se kimmelsi niin kauniisti.




Mistäköhän tuo lankku on peräisin?



Ja sitä mun seinää :D Nyt on osa pakkomielteestä saatu pois vaivaamasta :D Tosin nytkin jouduin kuvaamaan aika nopeaan ja vähän "räpsien", sillä mies pakeni syömisen jälkeen suoraan autolle kahvin kanssa ja katseli sieltä kun minä räpsin ja ihmiset katsovat vieressä :D Minua ei haittaa jos joku ihmettelee kun kuvailen, mutta hoidin homman nopeasti ettei miestä rupeaisi liikaa ahdistamaan :D Ja minusta nyt ei ole nykyaikana outoa jos ihmiset kuvailevat mitä sattuu, kun on joka paikassa bloggareita ja turistihan nyt saa aina kuvata; ja turistihan minä tuolla vähän niin kuin olinkin :D

Sitten siirryttiin shoppaamaan erääseen aivan ihanaan sisustuspuotiin, Cozy Villa:an Dragsfjärdissä. Ihania juttuja, ihania! Jotain pientä tarttui mukaan:

Ihania pieniä juttuja. Noita naulakkoja ostin kolme kappaletta, jos joskus saataisiin tuo pikkueteinen valmiiksi, niin sinne tulisivat. Mies halusi itselleen tuo tölkin näköisen purnukan. Muut "krääsät" onkin sitten ihan minun :D

Cozy Villa:lla on facebook-sivut ja blogi. Käykäähän tutkimassa. Ja paikanpäällä, jos osutte sinne. Ei hinnatkaan olleet minusta niin pahat kuin joissain muissa sisustuspuodeissa. FB ja blogi ovat ruotsinkielisiä, mutta paikanpäällä kanssakäyminen sujuu myös hyvin suomeksi :)

Kemiön keskustan tuntumassa on Sagalundin museo. Siellä ei valitettavasti ehditty tehdä kierrosta, mutta jostain kumman syystä mies suostui viemään minut museopuotiin :D
Sepä olikin hauska paikka, muunmuassa vanhan ajan karkkeja ja vanhan aikaisia leluja myynnissä. Sieltä tulikin tehtyä hiukan ostoksia. 

Siellä oli myynnissä tällaisia vanhan aikaisia painolaattoja, tai miksi näitä sanoisi. En tiedä onko näitä käytetty kankaan vai paperin painamiseen. En ehtinyt myyjältä kysyä, kun miehellä oli jo kiirus toiseen putiikkiin. Laitan jossain vaiheessa sähköpostia tuonne, tai soitan ja kysyn tarkemmin näiden historiasta. Hintaa tällaisilla pienemmillä oli 15e ja isommilla 30e. Isojakin oli muutama todella ihana, mutta en raaskinut ostaa. Mies irvisteli jo tuolle 15 eurollekin. Tämä oli vain pakko ostaa, vien kouluunkin vaikka näytille :)
Ostin myös yhden lelun, niin hauskaa nähdä muitakin leluja kuin ainaisia prätsejä ja ties mitä.
Mutta käykäähän katsomassa museon sivuja.

Nyt alkaa väsyttämään, olihan tänään ihan jännittävä päivä :)
Paras painua petiin, kun kerran ihan oikeasti siltä tuntuu jo tähän aikaan :D

Muistakaa edellisen postauksen arvonta!!

4 kommenttia:

  1. Jopa oli kivasti kuvia! :) Ja sellasia missä on mielenkiintoakin, joillakin "kuvaamista harrastavilla" kun tuntuu olevan niitä linssinsuojuksia ja kahvikuppeja vaan macrolla kuvattuna. Missä siinä näkyy se harrastus?

    Ennenkaikkea, nuo pahvikansiot! Tahtoo! Vieläköhän niitä olis? Ja nuohan soveltuu ihan täydellisesti myös painoviestinnän opiskelijalle, eikös vaan, ja mulla on tarvetta JUST tuommosille... xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiva että ei ollut ihan tylsiä kuvia :D Noissa mainitsemissasi kuvissa varmaan sitten näkyy se että kuvaajat osaavat käyttää taitavasti macroa :D

      Lidlissä on nuo kaikki tavarat aina kovin kausiluonteisia. En tiedä onko niitä siellä enää. Käy äkkiä tsekkaamassa! Ne kyllä käy loistavasti myös sun alaan!

      Poista
  2. Itseltä on kyllä aika lailla kadonnut kainous kuvailla julkisella paikalla. Riittävän usein kun sitä harrastaa niin sitten unohtuu se ympäristö täysin ja keskittyy vaan kuvaamiseen. Se on mukavaa, jos mies antaa sinun kuvailla, vaikka itse vähän arasteleekin kuvaustouhuja :). Tuo seinäkuva on hieno, hyvä kun sait sen otettua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä jaksa aina kainoilla. Minäkin välillä könyän ties missä :D Muutaman kerran on joku luullut oikeasti että kuvaan johonkin lehteen :D
      Mies naureskelee yleensä kuvaamiselle, välillä se kyllä sanoo että "nyt jätät sen kameran kotiin ja ollaan vaan kaksistaan" :D Mutta silloinkin mä olen kyllä ainakin mielessäni kolmistaan, kun koko ajan miettii että tuostakin olis saanut kuvan ja tuosta ja pitääkin tulla tänne silloin ja silloin... :D Kamalaa tämä kamerariippuvuus.
      Kiva että pidät, sinulla on niin hienoja kuvia myös että välillä kyllä oikein kadehdituttaa! :)

      Poista